Bel of app: 06 - 11 318 238

Beter omgaan met stress en voorkomen van burn-out

Herken je het volgende?

 • Het lukt je niet om te ontspannen
 • Je voelt je steeds opgejaagd
 • Het is heel onrustig in je hoofd en je lijf
 • Je lontje wordt steeds korter
 • Je bent moe en ondanks dat slaap je slecht
 • Je piekert veel

Je hebt kortom: stress.

Het kan zijn dat je (“gewoon”) nog werkt of dat je je ziek hebt gemeld omdat het zo echt niet langer meer ging. Misschien ben je bang om een burn-out te krijgen.

Coaching kan je helpen om de rust en de veerkracht terug te krijgen waar je naar verlangt en om beter om te gaan met de lastige omstandigheden die op je pad komen.

De CSR aanpak bij stress en burn-out is wetenschappelijk onderbouwd.

Het is een integrale aanpak met aandacht voor zowel de lichamelijke als de mentale aspecten van stress.

Voor meer informatie over CSR centrum: csrcentrum.nl

“Voordat ik de eerste afspraak met Driek maakte, vroeg ik me af of mijn situatie wel erg genoeg was om een coach in te schakelen. Ik maakte mijn probleem klein alsof het er niet mocht of hoorde te zijn. Ik ben blij dat ik toch de stap gezet heb. Ik heb er rust door gekregen en heb mijn zelfwaardering terug. Door de coaching werd voor mij duidelijk dat ik goed genoeg ben. Ik mag er zijn met al mijn positieve en negatieve kanten. Ik heb geleerd dat ik me niet hoef te verontschuldigen en ik hoef niet meer zoveel van mezelf. Ik weet nu ook hoe ik moet handelen als mijn emoties hoog oplopen. Bovendien ben ik me bewust van mijn eigen kracht en durf ik die te laten zien. Als je het vertrouwen in jezelf kwijt bent en hoog in je emotie zit, zou ik je zeker aanraden om Driek in de schakelen. Zij weet je rust en vertrouwen te geven en straalt dat zelf ook uit.”

Sylvie Cüppers

Consulent Schuldhulpverlening, Gemeente Heerlen

Uitgebreide intake

Om goed inzicht te krijgen in jouw stressklachten vraag ik je aan het begin van het traject om een stressvragenlijst in te vullen. Samen bespreken we de uitkomsten hiervan en stel ik je bovendien nog extra vragen over je klachten, de ontstaansgeschiedenis en je persoonlijke en werkomstandigheden.

Op deze manier kan ik de begeleiding precies afstemmen op wat jij nodig hebt.

In je leven en je werk zullen er altijd momenten van stress zijn

Je hebt immers niet altijd alles in de hand. Dingen lopen soms gewoon anders dan je wilt. Het gaat er ook niet om te proberen stress uit je leven te bannen. Stress is op zich niet negatief. Het zorgt er immers ook voor dat je dingen gedaan krijgt.

Het is echter heel belangrijk om na perioden van inspanning weer voldoende te herstellen en uit te rusten. Herstel je onvoldoende dan kom je in een neergaande spiraal terecht waarbij je steeds meer inspanning moet leveren om dezelfde resultaten te kunnen bereiken. Dat kun je een tijdje volhouden maar op een gegeven moment zijn je energiereserves uitgeput.

Probeer het gratis en vrijblijvend uit

Wil je weten of we een goede match hebben? In een gesprek van een uur kun je nader kennis met me maken en bepalen of mijn werkwijze je aanspreekt. Het is gratis en vrijblijvend.

Omstandigheden

Natuurlijk kan het heel goed zijn dat de omstandigheden op je werk en/of in je privéleven op dit moment zwaar tegen zitten.  Soms is er geen goede match tussen jou en je (werk)omgeving. Je werkt bijvoorbeeld bij een organisatie waarvan de waarden en cultuur zo’n beetje haaks op de jouwe staan. Dat hou je echt niet lang vol. Of misschien zijn er praktische zaken waar je last van hebt, bijvoorbeeld een lange reistijd waardoor je privéleven in de knoei komt. Ook kan het zijn dat het gewoon allemaal te veel is bijvoorbeeld doordat je werkt en jonge kinderen hebt of omdat je mantelzorgtaken moet verlenen.

We kijken dus zeker ook naar de omstandigheden waarbij je nagaat of je:

 • er zelf iets aan kunt veranderen (bijv. door hulp te vragen)
 • nieuwe perspectieven op de situatie kunt ontwikkelen
 • je verwachtingen kunt en wilt bijstellen
 • het kunt accepteren als je er geen invloed op hebt

Lukt dit niet? Dan is wellicht het moment aangebroken om op zoek te gaan naar ander werk. Ook daar kan ik je bij helpen. Kijk bij loopbaan voor meer informatie.

Wat levert coaching je op?

 • Rust en overzicht in je hoofd.
 • Ontspanning in je lichaam.
 • Grip op je werk.
 • Balans tussen prive en werk

Je voelt je fit en energiek en hebt lol in je hobby’s, sporten, leuke dingen met je gezin of je vrienden doen.

En je gaat bovendien met plezier en enthousiasme naar je werk.

Vragen?

Bel of mail me gerust. Ik ben bereikbaar op tel. nr. 06-11318238 (ma t/m vr van 9 tot 21 uur) of mail naar info@driekdewitcoaching.nl. Je krijgt meestal nog dezelfde dag een reactie.

Wil je alleen inzicht in je stressklachten en (nog) geen coaching?

Het is mogelijk om een online vragenlijst over stress in te vullen. Jouw resultaten bespreken we vervolgens samen in een telefonisch/online gesprek van ong. 60 minuten. Op deze manier krijg je inzicht in de aard en ernst van jouw stressklachten en in hetgeen er nodig is om jouw stressklachten te verminderen.

Heb je het idee dat er meer speelt dan alleen stress?

Zit je misschien gewoon niet op de goeie plek of voel je je vaak onzeker? Dan is het handig om te weten dat ik je daar ook bij kan helpen.

Lees hier meer over hoe ik je kan helpen bij onzekerheid en het beste uit jezelf halen.

Lees hier meer over begeleiding bij het veranderen van werk. 

Locatie Roermond:

De Sporck 10

6042 NP Roermond

Locatie Venlo:

Burgemeester Houbenstraat 2

5913 VX Venlo

tel. 06-11318238

KvK-nummer: 51535106

BTW- Identificatienummer: NL001668683B48

Je kunt me ook vinden op LinkedIn

Jouw voordelen:

√ Gecertificeerd

√ Geen zweverigheid

√ Onafhankelijk

√ Geen wachtlijst