Bel of app: 06 - 11 318 238 info@driekdewitcoaching.nl

Veel van mijn klanten weten niet goed wat ze willen. Ze willen bijvoorbeeld ander werk maar hebben geen idee wat dat kan zijn. Tijdens het coachtraject blijkt vaak dat ze het ‘deep down’ best weten maar dat ze de stap niet durven te zetten om te gaan doen wat ze eigenlijk willen.

Er zijn ook mensen die het echt niet weten. Dit zijn meestal mensen die veel dingen leuk vinden, maar er springt niet één ding uit. Je kunt het vergelijken met een winkeltje met allerlei snoepjes die er allemaal even lekker uitzien.

Een luxe positie maar toch verzuchten deze mensen regelmatig: “had ik maar een passie.” Ze zien over het hoofd dat een passie meestal gewoon keihard werken betekent. Zo las ik laatst dat de pianist Lang Lang toen hij vijf was al zes uur per dag oefende. Dat is best lang 😉

Zo’n winkeltje is helemaal zo gek niet. Het wordt pas een probleem als je je er door laat verlammen. Wat kan je helpen om een keuze te maken?

Kom letterlijk in beweging. Praat met mensen die werk doen dat je aanspreekt. Doe een snuffelstage. Solliciteer en … durf op een keuze terug te komen.

Een keuze voor een bepaalde baan voelt vaak als ontzettend belangrijk en als onomkeerbaar. Als je er goed over nadenkt, gaat dat allebei niet op. Of wel soms?