Bel of app: 06 - 11 318 238 info@driekdewitcoaching.nl

 

 

 

 

Driek de Wit

  • NOBCO Practitioner Coach
  • CTI Certified Professional Co-Active Coach (CPCC)
  • BSc Psychologie
  • Acceptance & Commitment Therapy (ACT) Coach
  • Metacognitieve therapie (MCT) Coach
  • (Workplace) Mindfulness Trainer
  • MSc Bestuurskunde

————————————————————–

13 jaar coachervaring

30 jaar werkervaring

55 jaar leefervaring 😉

 

Driek de Wit

Iets over mij:

Sinds 2011 doe ik vanuit mijn eigen bedrijf dat wat ik het allerleukste vind om te doen: coachen.

Mensen begeleiden bij het zetten van stappen in hun ontwikkeling vind ik het mooiste wat er is en het geeft me diepe voldoening.

Mijn missie is het om mensen die veel in hun mars hebben tot volle bloei te laten komen op die gebieden die voor hen zélf van wezenlijk belang zijn.

Visie op persoonlijke ontwikkeling:
Kijkend naar mijn eigen ervaringen en goed luisterend naar de mensen waarmee ik werk, denk ik dat het belangrijk is dat je:

  • Jezelf accepteert en erkent met al je positieve én negatieve kanten
  • Je liefde, aandacht en tijd geeft aan de mensen en dingen die voor jou belangrijk zijn
  • Je gevoel volgt, ook als dat onhandig of gecompliceerd is

Loopbaan

Toen ik in 5 VWO zat, wilde ik psychologie gaan studeren. Maar zoals dat gaat als je jong bent (en als je volwassen bent ook nog vaak) liet ik me afleiden door allerlei adviezen van anderen en ging ik  … Beleids- en organisatiewetenschappen studeren. Een lekkere brede studie waar ik zo’n beetje alle kanten mee op zou kunnen. Na mijn studie deed ik nog een postdoctoraal milieukunde en daarna ging ik aan de slag bij de overheid.

Ik rolde van de ene in de andere functie.

Ik had het best naar mijn zin maar tegelijk had ik het gevoel dat ik toch liever op een meer persoonlijk niveau met mensen wilde werken. Collega’s namen me steeds vaker in vertrouwen met hun persoonlijke problemen. Soms knaagde er iets: ‘Had ik niet toch psychologie moeten gaan studeren?’

En toen … stress

Zo tegen mijn veertigste liep ik op mijn werk steeds harder aan tegen een gebrek aan energie en flinke stress. Ik realiseerde me dat ik daar iets mee moest en ging een persoonlijk ontwikkelingstraject volgen. Ik ontdekte hoe het kwam dat ik last van stress had en ik ontdekte nog veel meer, namelijk wat mijn kwaliteiten zijn en op welke manier ik die in wil zetten. Psychologie bleek nog helemaal niet zo’n gek idee maar ik kwam uit bij coaching.

In 2010 besloot ik een coachopleiding te gaan volgen

En dat voelde vanaf de eerste vijf minuten als thuiskomen. Nu kon ik mensen die met hun problemen bij me kwamen ook echt helpen en niet alleen met hun problemen. Nee, veel meer. Ik kon ze begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Dit beviel zo goed dat ik na twintig jaar mijn vaste baan vaarwel zei.  

Ik begon voor mezelf als coach. Coaching heeft mij geholpen om helderheid te krijgen over wat voor mij echt van belang is en om belangrijke én spannende stappen te zetten.

Natuurlijk bleef ik me verder ontwikkelen. Door accreditatie aan te vragen en de nodige specialistische opleidingen te volgen. Die psychologiestudie bleef trouwens toch ook ergens kriebelen. Dusdanig dat ik hem alsnog oppakte bij de Open Universiteit. Voorjaar 2022 heb ik de bachelor afgerond en nu ben ik bezig met de master levenslooppsychologie.

Kwaliteitsgarantie en certificering

Als Certified Professional Co-Active Coach (CPCC) en NOBCO Practitioner Coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Klik hier voor mijn NOBCO profiel.

Ik houd me aan de ethische gedragscode van de NOBCO. Informatie over de klachtenprocedure vind je hier.

Evidence-based werken vind ik belangrijk. Daarbij gaat het erom dat je als coach je begeleiding baseert op de behoeften en verwachtingen van de coachee; wetenschappelijke inzichten en je eigen deskundigheid en ervaring.

Nou dat was meer dan genoeg over mij

Wil je weten wat mijn klanten ervan vinden, lees dan hun reviews.

Meer weten over mijn opleiding en ervaring? Kijk dan op mijn LinkedIn profiel. Vraag me gerust om te ‘linken’ als je wilt.

En wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Bel gewoon even om kennis te maken of een afspraak in te plannen voor een gratis en vrijblijvende proefcoaching, tel. 06-11318238. Ik help je graag.

Driek de Wit

De Sporck 10
6042 NP Roermond
KvK-nummer: 51535106
BTW- Id: NL001668683B48