Driek de Wit Coaching

Werken met zin!

Wie is Driek de Wit?

Sinds 2011 doe ik vanuit mijn eigen bedrijf dat wat ik het allerleukste vind om te doen, namelijk: coachen. Ja echt, je mag me er ’s nachts voor wakker maken :-). Iemand begeleiden bij het zetten van stappen in haar/zijn ontwikkeling vind ik gewoon het mooiste wat er is en het geeft me diepe voldoening. Als ik de mensen waarmee ik werk zie groeien en bloeien krijg ik kippenvel en last van plaatsvervangende trots.

Visie op persoonlijke ontwikkeling

Als ik terugkijk op mijn eigen leven dan denk ik dat het volgende belangrijk is:

 • dat je jezelf accepteert en erkent met al je positieve én negatieve kanten
 • dat je je liefde, aandacht en tijd geeft aan de mensen en dingen die voor jou echt belangrijk zijn
 • dat je je gevoel volgt, ook als dat onhandig of gecompliceerd is of als anderen je proberen tegen te houden (dit klinkt misschien als een cliché maar de keuzes waar ik zelf spijt van heb zijn keuzes geweest waarbij ik tegen mijn gevoel in ging)

Daarvoor is het natuurlijk wel nodig dat:

 • je jezelf kent
 • je weet wat belangrijk voor je is
 • je weet hoe jij je het beste kunt en wilt inzetten voor dat wat voor jou van belang is
 • je toegang hebt tot je gevoel
 • je om kunt gaan met lastige gedachten en emoties die je in de weg kunnen staan

Toevallig kan coaching je hierbij helpen 😉

Missie

Mijn missie is het om mensen die veel in hun mars hebben tot volle bloei en ontwikkeling te laten komen op die gebieden die voor hen zélf van wezenlijk belang zijn.

Kwaliteitsgarantie en certificering

Ik hanteer methoden die een wetenschappelijke basis kennen en waarvan het effect is aangetoond. Daarnaast maak ik gebruik van mijn intuitie en mijn levenservaring. Mijn aanpak is altijd maatwerk, nooit een ‘quick fix’, maar gericht op een duurzame transformatie.

Als Certified Professional Co-Active Coach (CPCC) en EIA Geaccrediteerd Practitioner Coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Klik hier voor mijn NOBCO profiel.

Daarnaast ben ik gecertificeerd door en lid van de Vereniging Voor Mindfulness (VVM). Klik hier voor mijn VVM profiel.

Ik houd me aan de ethische gedragscode van de NOBCO.

Ik werk samen met een aantal zeer ervaren en geaccrediteerde coaches. Voor meer informatie zie zinstance.com

Methode

In mijn manier van coachen staat voorop dat ik een groot vertrouwen heb in jou. Ik ga ervan uit dat de antwoorden op jouw vragen in jou zelf aanwezig zijn. Ik help je wel om ze boven tafel te krijgen maar ga jou niet vertellen wat je moet doen. Dat kan ik trouwens ook helemaal niet weten. De enige die weet wat goed voor jou is, ben jij zelf. Onze coachrelatie is gebaseerd op volledige gelijkwaardigheid.

De basis voor mijn manier van coachen wordt gevormd door de opleiding Co-Active Coaching die ik gevolgd heb en waarin ik gecertificeerd ben. Daarnaast maak ik gebruik van het Career Story Interview (CSI, Savickas), Acceptance & Commitment Therapy (ACT) en – als je ervoor open staat – korte (down to earth) Mindfulness oefeningen.

Ik stel je vragen en laat je oefeningen doen waardoor je tot inzichten over jezelf komt én ik breng je (vaak zelfs letterlijk) in beweging. Je gaat dus ook concreet aan de slag met je inzichten.

Hoe is het zo gekomen?

Toen ik in 5 VWO zat, wilde ik psychologie gaan studeren. Maar zoals dat gaat als je jong bent (en als je volwassen bent ook nog vaak ;-)) liet ik me afleiden door allerlei adviezen van anderen en ging ik  … Beleids- en organisatiewetenschappen studeren. Een lekkere brede studie waar ik zo’n beetje alle kanten mee op zou kunnen. Na mijn studie deed ik nog een postdoctoraal milieukunde en daarna ging ik aan de slag bij de overheid.

Ik rolde van de ene in de andere functie.

Ik had het best naar mijn zin maar tegelijk had ik het gevoel dat ik toch liever op een meer persoonlijk niveau met mensen wilde werken. Collega’s namen me steeds vaker in vertrouwen met hun persoonlijke problemen. Soms knaagde er iets: ‘Had ik niet toch psychologie moeten gaan studeren?’

En toen … torenhoge stress

Zo tegen mijn veertigste liep ik op mijn werk steeds harder aan tegen een gebrek aan energie en torenhoge stress. Ik realiseerde me dat ik daar iets mee moest en ging een persoonlijk ontwikkelingstraject volgen. Ik ontdekte hoe het kwam dat ik last van stress had en ik ontdekte nog veel meer, namelijk wat mijn kwaliteiten zijn en op welke manier ik die in wil zetten. Psychologie bleek nog helemaal niet zo’n gek idee maar ik kwam uit bij iets wat daar weliswaar aan raakt maar toch net iets anders is: coaching.

In 2010 besloot ik een coachopleiding te gaan volgen

En dat voelde vanaf de eerste vijf minuten als thuiskomen. Nu kon ik mensen die met hun problemen bij me kwamen ook echt helpen en niet alleen met hun problemen. Nee, veel meer. Ik kon ze begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Het was trouwens niet zomaar een coachopleiding. Het was de opleiding Co-Active Coaching van het Coaches Training Institute: een van de oudste en grootste internationale coachopleiders.

Dit beviel zo goed dat ik na twintig jaar mijn vaste baan vaarwel zei.  

Ik begon voor mezelf als coach. Coaching heeft mij geholpen om helderheid te krijgen over wat voor mij echt van belang is en om belangrijke én spannende stappen te zetten.

Natuurlijk ontwikkelde ik me verder als coach. Onder andere door de basis- en de vervolgopleiding tot Mindfulness Trainer te volgen en de basis- en vervolgopleiding in de Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Zo leerde ik het belang van accepteren waar je geen invloed op hebt en je commiteren aan dat wat er voor jou wezenlijk toe doet.

ACT kent bovendien een heel slimme methode om met lastige en beperkende gedachten en een negatief zelfbeeld om te gaan. Als je deze methode gaat gebruiken, kom je een stuk lichter in het leven te staan. En wie wil dat nou niet?!

Sinds kort werk ik ook met het Career Story Interview (Savickas) om mensen te begeleiden bij het maken van loopbaankeuzes.

En dan toch Psychologie

Tsja en die studie Psychologie die ik had willen doen… Die bleef toch ergens in mijn achterhoofd zitten te kriebelen. Ik was er al eens mee begonnen bij de Open Universiteit, vervolgens gestopt en weer begonnen en weer gestopt…

En weer begonnen op mijn 51e (!).

Wordt vervolgd…

En verder?

 • Ik ben getrouwd en persoonlijk assistent van een zwarte kater
 • Als Brabantse (Breda, 1968) woon ik sinds 1999 met veel plezier in Roermond
 • In mijn vrije tijd doe ik aan tai chi, stijldansen, Spaans leren, fitnessen, tuinieren, wandelen en fietsen
 • Ik houd van reizen (natuur en stad), heb een schandalig aantal vliegtuigkilometers op mijn geweten en ben aan het omschakelen naar klimaat- en milieuvriendelijker alternatieven

Nou dat was meer dan genoeg over mij

Ik luister veel liever naar anderen. Wat goed uitkomt als je coach bent 😉

Wil je weten hoe mijn klanten het ervaren, lees dan hun testimonials.

Meer weten over mijn opleiding en ervaring? Kijk dan op mijn LinkedIn profiel. Vraag me gerust om te ‘linken’ als je wilt.

En wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Bel gewoon even om kennis te maken of een afspraak in te plannen voor een gratis en vrijblijvende proefcoaching, tel. 06-11318238. Ik sta je graag te woord.

Afspreken kan op 9 lokaties (of telefonisch/online):

Eindhoven | Helmond | Valkenswaard | Venlo | Roermond | Sittard-Geleen | Heerlen | Brunssum | Maastricht

Kantoor/postadres:
De Sporck 10
6042 NP Roermond
KvK 51535106

Privacyverklaring

Waarom zou je mij inschakelen?

 • Tevreden klanten (lees hun ervaringen)
 • Gratis en vrijblijvend uitproberen
 • Geen wachtlijst
 • Ruime openingstijden
 • Geen zweverigheid maar een wetenschappelijk bewezen aanpak
 • Gericht op duurzame verandering 
 • Geaccrediteerd coach
 • Academische achtergrond