Bel of app: 06 - 11 318 238 info@driekdewitcoaching.nl

 

 

 

 

Driek de Wit, MSc, MEM

  • EIA Gecertificeerd NOBCO Coach
  • CTI Certified Professional Co-Active Coach (CPCC)
  • Acceptance & Commitment Therapy (ACT) Coach
  • VVM Gecertificeerd (Workplace) Mindfulness Trainer
  • (Post) Academische achtergrond
    —————————————–

> 10 jaar ervaring als coach

> 25 jaar werkervaring

> 50 jaar leefervaring 😉

 

Wie is gecertificeerd coach Driek de Wit?

Sinds 2011 doe ik vanuit mijn eigen bedrijf dat wat ik het allerleukste vind om te doen, namelijk: coachen.

Ja echt, je mag me er ’s nachts voor wakker maken :-).

Mensen begeleiden bij het zetten van stappen in hun ontwikkeling vind ik het mooiste wat er is en het geeft me diepe voldoening.

Mijn missie is het om mensen die veel in hun mars hebben tot volle bloei te laten komen op die gebieden die voor hen zélf van wezenlijk belang zijn.

Visie op persoonlijke ontwikkeling:
Kijkend naar mijn eigen ervaringen en goed luisterend naar de mensen waarmee ik werk, denk ik dat het belangrijk is dat je:

  • Jezelf accepteert en erkent met al je positieve én negatieve kanten
  • Je liefde, aandacht en tijd geeft aan de mensen en dingen die voor jou belangrijk zijn
  • Je gevoel volgt, ook als dat onhandig of gecompliceerd is

Mijn eigen loopbaan

Toen ik in 5 VWO zat, wilde ik psychologie gaan studeren. Maar zoals dat gaat als je jong bent (en als je volwassen bent ook nog vaak ;-)) liet ik me afleiden door allerlei adviezen van anderen en ging ik  … Beleids- en organisatiewetenschappen studeren. Een lekkere brede studie waar ik zo’n beetje alle kanten mee op zou kunnen. Na mijn studie deed ik nog een postdoctoraal milieukunde en daarna ging ik aan de slag bij de overheid.

Ik rolde van de ene in de andere functie.

Ik had het best naar mijn zin maar tegelijk had ik het gevoel dat ik toch liever op een meer persoonlijk niveau met mensen wilde werken. Collega’s namen me steeds vaker in vertrouwen met hun persoonlijke problemen. Soms knaagde er iets: ‘Had ik niet toch psychologie moeten gaan studeren?’

En toen … stress

Zo tegen mijn veertigste liep ik op mijn werk steeds harder aan tegen een gebrek aan energie en flinke stress. Ik realiseerde me dat ik daar iets mee moest en ging een persoonlijk ontwikkelingstraject volgen. Ik ontdekte hoe het kwam dat ik last van stress had en ik ontdekte nog veel meer, namelijk wat mijn kwaliteiten zijn en op welke manier ik die in wil zetten. Psychologie bleek nog helemaal niet zo’n gek idee maar ik kwam uit bij iets wat daar aan raakt: coaching.

In 2010 besloot ik een coachopleiding te gaan volgen

En dat voelde vanaf de eerste vijf minuten als thuiskomen. Nu kon ik mensen die met hun problemen bij me kwamen ook echt helpen en niet alleen met hun problemen. Nee, veel meer. Ik kon ze begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Dit beviel zo goed dat ik na twintig jaar mijn vaste baan vaarwel zei.  

Ik begon voor mezelf als coach. Coaching heeft mij geholpen om helderheid te krijgen over wat voor mij echt van belang is en om belangrijke én spannende stappen te zetten.

Natuurlijk ontwikkelde ik me verder als coach. Onder andere door een opleiding tot Mindfulness Trainer te volgen en een opleiding in de Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Zo leerde ik het belang van accepteren van zaken waar je geen invloed op hebt en je commiteren aan dat wat er voor jou wezenlijk toe doet.

ACT kent bovendien een heel slimme methode om met lastige en beperkende gedachten en een negatief zelfbeeld om te gaan. Als je deze methode gaat gebruiken, kom je een stuk lichter in het leven te staan. En wie wil dat nou niet?!

Om mensen te begeleiden bij het maken van loopbaankeuzes werk ik met het Career Story Interview (Savickas).

Kwaliteitsgarantie en certificering

Als Certified Professional Co-Active Coach (CPCC) en EIA Gecertificeerd Practitioner Coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Klik hier voor mijn NOBCO profiel.

Daarnaast ben ik gecertificeerd door en lid van de Vereniging Voor Mindfulness (VVM). Klik hier voor mijn VVM profiel.

Ik houd me aan de ethische gedragscode van de NOBCO. Informatie over de klachtenprocedure vind je hier.

Ik werk samen met een aantal zeer ervaren en gecertificeerde coaches. Voor meer informatie zie zinstance.com

Nou dat was meer dan genoeg over mij

Wil je weten wat mijn klanten ervan vinden, lees dan hun ervaringen.

Meer weten over mijn opleiding en ervaring? Kijk dan op mijn LinkedIn profiel. Vraag me gerust om te ‘linken’ als je wilt.

En wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Bel gewoon even om kennis te maken of een afspraak in te plannen voor een gratis en vrijblijvende proefcoaching, tel. 06-11318238. Ik help je graag.

Driek de Wit

De Sporck 10
6042 NP Roermond
KvK-nummer: 51535106
BTW- Id: NL001668683B48