Bel of app: 06 - 11 318 238 info@driekdewitcoaching.nl

Waar ben je nu?

Misschien is je antwoord ‘dat gaat je niks aan’ of wellicht wil je me een beschrijving sturen van de plek waar je op dit moment bent. Je bericht, al dan niet met foto’s erbij is zeer welkom, maar dat is niet wat ik bedoel.

Honderd-en-een…
Ik bedoel: waar ben je op dit moment met je gedachten? Ben je met je volle aandacht bij dit artikel of denk je ondertussen aan honderd-en-een andere dingen? De kans is groot dat dat laatste het geval is.

40.000 gedachten per dag
Het schijnt dat mensen per dag gemiddeld zo’n 40.000 gedachten hebben. Verwerk het even rustig want dat is nog niet alles… Minimaal 70% van die gedachten zijn negatief of hebben een alarmerende functie. Dat zijn er dus zo’n 28.000! Gedachten over dingen waar je angstig, verdrietig of boos over bent, waar je je voor schaamt of schuldig over voelt en waar je voor moet oppassen. Van de gedachte dat dit zo is, word je ook niet bepaald vrolijk ????

Chemische processen
En dan te bedenken dat al die gedachten slechts ‘fabrieksels’ van onze hersenen zijn; chemische processen in onze hoofden. Het grootste deel van de tijd leven we dus eigenlijk in een fantasiewereld. We zijn vaak bezig met het verleden of met de toekomst en hebben allerlei aannames over zaken. Ondertussen gaat de werkelijkheid aan ons voorbij.

Sta even stil
Graag nodig ik je uit om de komende tijd een aantal keren per dag stil te staan bij je gedachten en te observeren wanneer je je gedachten als feiten (voor waar) aanneemt. Word je er dan ook eens van bewust wat die gedachten met je doen. Welke emoties horen erbij en wat voel je in je lichaam als je deze gedachten hebt? Veroordeel jezelf niet als je vaststelt dat je je vaak laat meenemen door je gedachten. Dat is nu eenmaal wat onze geest doet. Sta er gewoon even bij stil.