Bel of app: 06 - 11 318 238 info@driekdewitcoaching.nl

Als ik druk bezig ben of wat stress heb, dan ben ik soms net een heel groot hoofd op luciferhoutjes. Je zou kunnen zeggen dat ik enorm gefocust ben… Dat klopt. Net zo goed als een hamster in een tredmolen die alsmaar doorholt. Net zolang totdat hij uitgeput neervalt.

Het menselijk equivalent hiervan is, je raadt het al, de burn out.

Omdat ik daar niet op zit te wachten, zet ik de tredmolen regelmatig op pauze met een simpele oefening. Daarbij laat ik mijn lichaam me helpen om een moment van rust en bewustzijn in te bouwen. Misschien ook iets voor jou?

Een paar voorbeelden van oefeningen:

⇒ Word je bewust van hoe je voeten de vloer raken of je rug de stoel

⇒ Doe een paar simpele strekoefeningen en breng daarbij je aandacht naar je lichaam

⇒ Zet de topjes van de vingers van je ene hand tegen de topjes van de vingers van je andere hand en ga na hoe dat voelt

⇒ Voel gedurende een paar ademhalingen de lucht door je neusgaten naar binnen en naar buiten gaan

Probeer uit wat voor jou werkt of wissel verschillende methoden af. Stap minstens elk uur even uit je hoofd door in je lichaam te stappen. Het kost een beetje tijd op een dag maar je zult merken dat je er per saldo tijd mee wint omdat je met meer bewustzijn en ontspanning je werk doet.